Nieuws

Ars Aemula Naturae

Vrijdag 12 juli 2019 heb ik een werkbezoek in Leiden gemaakt vanwege het restauratieproject aan de casetteplafond uit 1653 door M. Saeghmolen in het Ars Aemula Naturae. 

Wat fijn dat er zulke uitjes geregeld worden en dat je even mag gaan kijken naar projecten van mede-restauratoren!


Voor meer informatie:

https://www.arsaemula.nl/


Project Plastic

Donderdag 27 juni 2019 was ik aanwezig bij het symposium van sbmk - 'Identificatie van plastics in kunstwerken zonder laboratorium'. Het was een zeer interessante dag op een prachtige locatie in het centraal museum van Utrecht. 

Door behulp van hun handige do-it-yourself kit met diverse ruik, kijk, en voel-monsters, kun je aan de hand van  ja en nee vragen erachter komen van wat voor plastic het kunstwerk is gemaakt. 


Voor meer informatie:

https://www.sbmk.nl/nl/projecten/plastics_projects


Italië reis RN

Van 30 september tot  5 oktober  wordt er via RestauratorenNederland een reis georganiseerd naar Italië. 
We overnachten in het geweldige landhuis van mijn familie [http://www.vidovina.com/] en maken verschillende uitstapjes naar zeer interessante locaties in het kader van restauraties. 

Er zijn nog een aantal plekjes vrij en voor meer informatie kun je een kijkje nemen op https://www.restauratoren.nl/agenda/rn-studiereis-florence-italie/.


VerrassendTilburg &Meer

Restauratie Atelier Verbiest is benaderd door Saskia van VerrassendTilburg&Meer en gevraagd of ik een van de verrassingsadressen wil zijn voor een 'bijzondere ontmoeting'. 

Daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! 


Dit betekent dat je als  groeps-uitje verschillende adressen gaat bezoeken en van tevoren niet weet waar je terecht komt - laat je vooral verrassen! Je komt op de meest bijzondere plekken terecht.


Dus mocht je nog op zoek zijn naar een leuk bedrijfs-, vriendinnen-, of familieuitje neem dan vooral een kijkje op haar website:
https://www.verrassendtilburgenmeer.nl/


Open Atelier Dag 2019

Afgelopen zondag 17 februari was het atelier open voor bezoek. Het was een zeer geslaagde dag en er was van alles te zien en te beleven. Medehuurders van het pand hadden ook hun deuren geopend en de hallen en gezamenlijke ruimtes waren gevuld met zelfgemaakte muziek  en prachtige kunstwerken. 
Het was boven verwachting extreem druk geweest, bedankt voor alle interesse!


Congres

Op 7 en 8 februari 2019 was er een congres over 'new strategies for diagnostics of conservation treatments' in hartje Amsterdam met diverse hoogstaande technieken en discussies op gebied van restauratie. Het waren twee leuke en leerzame dagen!


Open Atelier Dag 2019

Het is bijna zover!
Op zondag 17 februari wordt het atelier geopend voor bezoekers en mag je een kijkje komen nemen in het atelier van een restaurator!
Er zullen meerdere ateliers geopend zijn, zo zal er iemand zijn muziekstudio openen en zullen er  kunstenaressen aanwezig zijn die hun eigen werk tentoonstellen.

Komt dat zien! Komt dat zien!


Interview

Indebuurt Tilburg is op bezoek geweest bij Restauratie Atelier Tilburg!

Het hele interview kun je hier terug vinden:
https://indebuurt.nl/tilburg/tilburgers/diede-heeft-een-heel-bijzonder-beroep-mensen-verwachten-eerder-een-ouwe-rot-in-het-vak~42659/?utm_source=e-mail&utm_medium=servicemail&utm_campaign=genoemd_indebuurt_restauratie-atelier-verbiest&fbclid=IwAR1YAdFeK19MUeYZYDIYMmDenMxZ_N1z6_CbzHL7PqJzI1ZgDrRXyXLACdg


Masterclass Re-lining

Afgelopen 21 en 22 januari  een zeer geslaagde en interessante cursus gehad; 'Masterclass Re-lining of Paintings met de warmte vacuüm tafel' 

Zo hebben we met een aantal restauratoren een kijkje mogen nemen in het atelier van Erick van Douwes fine art voor de verschillende mogelijkheden en toe te passen technieken van de warmte vacuüm tafel.