Papier

Papier restauratie Tilburg

Gravures, tekeningen, aquarellen, litho's, etsen, zeefdrukken en dergelijke zijn vaak met zuurhoudende materialen ingelijst. Het komt voor dat werken zijn vastgeplakt aan alle zijdes met plakband of Japans gom aan een passe-partout. Hierdoor is het werk in het begin heel strak ingelijst maar over een langere tijd gaat deze spanning werken, met als gevolg dat het papier kan gaan scheuren. De zuurhoudende producten zullen het papier aantasten, verzuren en verkleuren. 

Door verkeerde bergingen kan er ernstige schade ontstaan, denk hierbij aan scheuren, vervormingen en vouwen in de objecten door bijvoorbeeld niet passende dozen of mappen.

Stof en vuil in combinatie met de verkeerde luchtvochtigheid en temperatuur zijn de perfecte voedingsbodems voor schimmels. Schimmels zorgen ervoor dat het papier aangetast wordt en op den duur verzwakt of vervilt. Biologische invloeden zoals muizen, zilvervisjes en dergelijke knagen aan uw objecten en bijten het papier kapot. 

U kunt bij mij terecht voor: scheuren repareren, ontbrekende delen aanstukken, het verwijderen en vervangen van zure materialen zoals tapes, achterplaten en passe-partouts, oppervlakte reinigen, doubleren, vlakken, verkleuringen en watervlekken reduceren, retoucheren en het zuurvrij verpakken en/of inlijsten. 

Papier restauratie Tilburg
Papierrestauratie