Over mij

Schilderijen restaurator Tilburg, restauratie atelier

Na diversen jaren als schilderijen, papier en beschilderde objecten restaurator gewerkt te hebben bij diverse restauratie en calamiteitenbedrijven, had ik in 2018 besloten om mijn eigen restauratie atelier op te richten in Waalwijk. 

Kunst heeft mij van jongs af aan al geïnspireerd. Tot deze inspiratie behoort niet alleen het creatieve proces om zelf kunst te maken, maar ook de schoonheid van andermans kunstwerken. Voor mij was het dus vanzelfsprekend dat mijn toekomst bestond uit kunst en de ambacht daarvan. 

Toen ik voor het eerst met restaureren in aanraking kwam, was ik meteen verkocht. Het is prachtig om te zien dat een ernstig beschadigd schilderij of een kapot gevallen beeldje weer helemaal in ere hersteld kan worden. Het geeft een enorme voldoening om een vergeelde vernislaag te verwijderen en de prachtige kleuren, zoals de kunstenaar bedoeld had, weer te herontdekken.

Door contacten met andere restauratoren en door het volgen van verschillende cursussen, symposia en workshops, blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vak. Ik ben lid van Restauratoren Nederland en Art Restorers Association en behoud me aan de Ethische Code. 

 


''Toen ik voor het eerst met restaureren in aanraking kwam, was ik meteen verkocht''